Recuperare repaus saptamanal institutie publica

Adriana Nedu, valabil la 20-Ian-2014

Tags: Codul muncii, repausul saptamanal, OUG 103/2013,

Intrebare: Fac mentiunea ca la postarea intrebarii am selectat la Tip companie PF intrucat nu exista nici o varianta pentru sectorul bugetar administratie publica.
Tinand cont de prevederile art. 137 din Codul muncii care prevede:
"(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Luand in considerare art. 9 din ORDONANTA DE URGENTA nr. 103 din 14 noiembrie 2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor public :
"(1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator. "
Cum se va compensa cu timp liber o zi de sambata sau duminica prestata de un paznic, cu o zi sau doua zile libere?
Login utilizator
Username:
Parola:
Tine-ma minte

 
 
 
 
 
 
 
 

Inregistreaza-te sau completeaza campurile de login pentru a avea acces la raspunsul articolului
Recuperare repaus saptamanal institutie publica

Newsletter ConsilierCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul ConsilierCodulMuncii.ro si primesti cadou Raportul special "Cele mai importante acte emise de angajator"!
 

  Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informareArticole similare


     » Munca in zilele de repaus saptamanal. Declaratia 112 
     de Irina Dumitrescu, 07-Oct-2013
     » Intrebari si raspunsuri » Contract de munca » Zile libere

     » Conducator auto.Timpul de lucru. Diurna 
     de Rodica Mantescu, 07-Iul-2013
     » Intrebari si raspunsuri » Contract de munca » Zile libere